A sütőben sült fánk elkészítéséhez a tejbe belekeverünk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy felfusson.
A lisztet, a cukrokat, a sót, a citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és a tojást is, és összekeverjük. Végül a felfutott élesztőt is hozzáöntjük, és sima, fényes tésztát gyúrunk belőle.
Letakarjuk a fánktésztát, és kb. 30 perc alatt, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk és kiszaggatjuk azt is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a fánkokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megforgatjuk porcukorban, és így kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a sütőben sült fánk olaj nélkül