Sütisuli néven futó sorozatunk azért indult, hogy a segítségetekre legyünk a desszertkészítésben. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója könnyen és érthetően vezet be benneteket a süteménykészítés rejtelmeibe. Most olyan alaptechnikákat tanulhattok meg, melyek segítségével magabiztosan álltok majd neki a desszertek elkészítésének.
A nyáron már megtanultunk epres joghurttortát, málnás charlotte -ot, túrótortát és lúdláb tortát is készíteni, voltak sütés nélküli finomságok, mint például trifle nyári gyümölcsökkel, vagy epres joghurttorta ribizlivel megpakolva. Mivel a nyár a grillezés szezonja is, Ildikó hozott egy igazi különlegességet is: egy meggyes pite receptet, amit grillsütőben is el lehet készíteni! Most pedig egy igazi klasszikussal érkezünk, ami nem más, mint a hatlapos sütemény.
Ha nem szorít az idő és van legalább másfél órád, ráadásul még sütni is van kedved, akkor vétek lenne kihagynod ezt a fantasztikus hatlapos süti receptet. Hétvégére (is) kiváló választás a desszert gyanánt a főétel után, hiszen a kicsik és nagyok körében igen népszerű.
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 csomag szalalkali
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 15 dkg mangalica zsír vagy kacsazsír
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1,5 dl tej
A kakaós krémhez:
- 2 db tojássárgája
- 33 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg finomliszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 liter tej
- 10 dkg vaj
A hatlapos sütemény pontos receptjét itt találod >>>
GRILL-ÁZS SÜTISULI
Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.