Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütisuli: így lesz ellenállatlanul finom a klasszikus nagyiféle hatlapos süti

default user icon
MME
A klasszikus hatlapos süti egy igazi nosztalgiadesszert, hiszen ez a finomság mindig is a nagyik egyik kedvenc specialitása volt. Gyerekként olyannyira imádtuk, hogy a süti iránti szeretetünk még felnőtt korban is megmaradt. Ha szeretnétek felidézni a hatlapos régi ízvilágát, akkor ebben a receptben nem fogtok csalódni. Kár lenne kihagyni, hiszen Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisuli sorozatában most meg is mutatja hogyan készül.

Sütisuli néven futó sorozatunk azért indult, hogy a segítségetekre legyünk a desszertkészítésben. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója könnyen és érthetően vezet be benneteket a süteménykészítés rejtelmeibe. Most olyan alaptechnikákat tanulhattok meg, melyek segítségével magabiztosan álltok majd neki a desszertek elkészítésének.

A nyáron már megtanultunk epres joghurttortát, málnás charlotte -ot, túrótortát és lúdláb tortát is készíteni, voltak sütés nélküli finomságok, mint például trifle nyári gyümölcsökkel, vagy epres joghurttorta ribizlivel megpakolva. Mivel a nyár a grillezés szezonja is, Ildikó hozott egy igazi különlegességet is: egy meggyes pite receptet, amit grillsütőben is el lehet készíteni! Most pedig egy igazi klasszikussal érkezünk, ami nem más, mint a hatlapos sütemény

Ha nem szorít az idő és van legalább másfél órád, ráadásul még sütni is van kedved, akkor vétek lenne kihagynod ezt a fantasztikus hatlapos süti receptet. Hétvégére (is) kiváló választás a desszert gyanánt a főétel után, hiszen a kicsik és nagyok körében igen népszerű.

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csomag szalalkali
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 15 dkg mangalica zsír vagy kacsazsír
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej

A kakaós krémhez:

  • 2 db tojássárgája
  • 33 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 liter tej
  • 10 dkg vaj

A hatlapos sütemény pontos receptjét itt találod >>>

GRILL-ÁZS SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek