A sütés nélküli zebrakocka krémjéhez a lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel hozzákeverjük a porcukrot, a margarint és a maradék kókuszreszeléket.
A tészta elkészítéséhez összedolgozzuk a darált kekszet, a kakaóport, a lekvárt, a margarint, a porcukrot és a rumaromát, hogy jól nyújtható massza legyen, és háromfelé osztjuk. Kinyútjuk az első adagot, rákenjük a krém felét, rátesszük a második kinyújtott tésztát, rákenjük a maradék krémet, és a harmadik tésztával borítjuk a tetejét.
Végül a csokoládét felolvasztjuk az étolajjal, és rásimítjuk a sütemény tetejére. 2 óra hosszára hűtőbe helyezzük, majd felszeletelve tálaljuk.