Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütés nélküli sajttorta

30 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A vajas kekszet egy zárható tasakba tesszük és egy klopfolóval morzsásra törjük. A vajat felolvasztjuk, és egy tálban összekeverjük a kekszmorzsával. Ezután az alapot egy kapcsos tortaformába öntjük, szétterítjük, és a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük.
  2. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliakivonattal (lehet 1 csomag vaníliás cukor is) habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és egyneművé keverjük. A krémet a kekszes alapra simítjuk, majd egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap az epret kicsumázzuk és alaposan megmossuk. A felét összevágjuk és a porcukorral együtt egy botmixerrel pürésítjük. A pürét egy szűrőn átszűrjük, hogy a magoktól mentesítsük.

Nézd meg videón, hogyan készül a sütés nélküli sajttorta

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss