Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttorta sütés nélkül

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütés nélküli sajttorta elkészítéséhez a kétféle kekszet finomra összeaprítjuk. A vajat felolvasztjuk, majd az aprított kekszhez öntjük és jól összedolgozzuk.
  2. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatjuk, majd a hűtőbe tesszük pihentetni.
  3. A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom kifacsart levével habosra keverjük. A cukrozott habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverjük.
  4. A hűtőből kivesszük a tortaalapot és a tetejére kanalazzuk a krémet, majd visszatesszük a hűtőbe 1 éjszakára, hogy megdermedjen a hab. A tetejét gyümölccsel díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss