Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütés nélküli narancsos túrótorta

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A mélyhűtőtasakba töltött kekszet sodrófával morzsává hengereljük és összekeverjük az olvasztott vajjal. A vajas morzsát eloszlatjuk a forma alján, jól lenyomkodjuk és a hűtőbe tesszük.
  2. A pisztáciát szárazon felhevített serpenyőben enyhén megpirítjuk. A forró vízzel lemosott biocitrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  3. A túrót krémesre keverjük a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a kihűlt pisztáciával és a citromhéjjal. A felforrósított, de nem felforralt citromlében feloldjuk a kinyomkodott zselatint, majd apránként a túrókrémbe vegyítjük. Végül a krémet a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos krémbe forgatjuk. A tölteléket a morzsaalapra simítjuk, és a hűtőbe tesszük legalább 4 órára.
  5. Közben a felforrósított baracklekvárt simára keverjük és szűrőn átpasszírozzuk. A narancsok héját a fehér réteggel együtt levágjuk, belsejüket felkarikázzuk A narancskarikákat elrendezzük a krémen és megkenjük a lekvárral. Végül a tortát kiszedjük a formából.

MÉG TÖBB ISTENI NARANCSOS RECEPT >>>  

ezerféle torta >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss