A kekszet összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felmelegített vajat és alaposan összekeverjük. Egy 24 centiméter átmérőjű kapcsos tortatformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen ellapogatjuk. Ezután hűtőbe tesszük legalább fél órára, hogy kellően lehűljön, mielőtt rákerül a joghurtos réteg.
Elkészítjük a citromos réteget: a joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd simára keverjük.
0,5 dl vizet forráspontig melegítünk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután hozzáöntjük a joghurtos keverékhez, majd alaposan elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a joghurtos keverékhez.
Kivesszük a kekszes alapot a hűtőből, és a tortaformát megmagasítjuk dupla sütőpapírral, majd egyenletesen rákanalazzuk a citromos krémet. (A joghurtos réteg kicsit magasabb lesz mint a tortaforma, azért kell megmagasítani pár centivel) Ezután visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A szedres réteghez a joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük .
A szedret összeturmixoljuk, majd egy szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe. Ezután a szederpépet hozzáadjuk a joghurthoz, és simára keverjük.
0,5 dl vizet forráspontig melegítünk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután hozzáöntjük a joghurtos keverékhez, majd alaposan elkeverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a joghurtos keverékhez. Kivesszük a hűtőből a tortát, majd egyenletesen rákanalazzuk a szedres krémet. Ezután visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Végül a sárgadinnyés réteget készítjük el: a joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd simára keverjük.
A sárgadinnyét felkockázzuk, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurthoz és simára keverjük.
0,5 dl vizet forráspontig melegítünk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután hozzáöntjük a joghurtos keverékhez, majd alaposan elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a joghurtos keverékhez. Kivesszük a hűtőből a tortát, majd egyenletesen rákanalazzuk a sárgadinnyés krémet. Ezután visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A teljesen megdermedt tortát kivesszük a hűtőből, majd ízlés szerint díszítjük a felhasznált gyümölcsökkel.