Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütés nélküli joghurttorta gyümölcsökkel

rafinált
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A kekszes alaphoz:
  • 15 dkg édes keksz
  • 10 dkg vaj
  • A citromos joghurtréteghez:
  • 4 db citromos joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 2 dl habtejszín
  • 12 gramm porzselatin
  • A szedres joghurtréteghez:
  • 15 dkg szeder
  • 2 db epres joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 12 gramm porzselatin
  • A sárgadinnyés joghurtréteghez:
  • 25 dkg sárgadinnye
  • 2 db citromos joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 0,5 tk őrölt fahéj
  • 2 dl habtejszín
  • 15 gramm porzselatin
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A kekszet összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felmelegített vajat és alaposan összekeverjük.  Egy 24 centiméter átmérőjű kapcsos tortatformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen ellapogatjuk. Ezután hűtőbe tesszük legalább fél órára, hogy kellően lehűljön, mielőtt rákerül a joghurtos réteg.
  2. Elkészítjük a citromos réteget: a joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd simára keverjük.
  3. 0,5 dl vizet forráspontig melegítünk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután hozzáöntjük a joghurtos keverékhez, majd alaposan elkeverjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a joghurtos keverékhez.
  5. Kivesszük a kekszes alapot a hűtőből, és a tortaformát megmagasítjuk dupla sütőpapírral, majd egyenletesen rákanalazzuk a citromos krémet. (A joghurtos réteg kicsit magasabb lesz mint a tortaforma, azért kell megmagasítani pár centivel) Ezután visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
  6. A szedres réteghez a joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük .
  7. A szedret összeturmixoljuk, majd egy szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe. Ezután a szederpépet hozzáadjuk a joghurthoz, és simára keverjük.
  8. 0,5 dl vizet forráspontig melegítünk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután hozzáöntjük a joghurtos keverékhez, majd alaposan elkeverjük.
  9. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a joghurtos keverékhez. Kivesszük a hűtőből a tortát, majd egyenletesen rákanalazzuk a szedres krémet. Ezután visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
  10. Végül a sárgadinnyés réteget készítjük el: a joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd simára keverjük.
  11. A sárgadinnyét felkockázzuk, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurthoz és simára keverjük.
  12. 0,5 dl vizet forráspontig melegítünk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután hozzáöntjük a joghurtos keverékhez, majd alaposan elkeverjük.
  13. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a joghurtos keverékhez. Kivesszük a hűtőből a tortát, majd egyenletesen rákanalazzuk a sárgadinnyés krémet. Ezután visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
  14. A teljesen megdermedt tortát kivesszük a hűtőből, majd ízlés szerint díszítjük a felhasznált gyümölcsökkel.

 

Megjegyzés

Érdemes előző nap elkészíteni, mert akkor van idejük a rétegeknek megdermedni, és az ízek is jól összeérnek. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss