Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütés nélküli gyümölcsös sajttorta

40 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Kekszes alaphoz:
  • 50 dkg kekszmorzsa
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 ek rum
  • Krémhez:
  • 30 dkg mascarpone
  • 2 dl gyümölcsjoghurt
  • 10 dkg tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 20 g zselatin
  • Te tejére:
  • 15 dkg szőlő

Elkészítés

  1. Kekszes alaphoz: A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edénybe a margarint a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kakaóporos kekszet és a rumaromát. Kapcsos tortaformába tesszük a masszát, szépen elegyengetjük, és félretesszük. Krémhez: Kis lábosban kevés vízzel elvegyítjük a zselatint, és félretesszük. Kikeverjük a mascarponét, joghurtot, tejfölt a porcukorral, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt. A zselatint kis lángon kevergetve feloldjuk, 3-4 ek. krémmel elvegyítjük, majd a többi krémhez adjuk, és ráöntjük a kekszes alapra. Pár órára hűtőbe tesszük. Tetejére: Szőlőszemeket megmossuk, hosszában kettévágjuk, és virág alakokat készítünk vele a torta tetejére.

Megjegyzés

Anyukám születésnapjára készítettem el ezt a tortát. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss