Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütés nélküli fehér csokis-áfonyás sajttorta

890 szavazat
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A fehér csokis-áfonyás sajttortának először elkészítjük a alapját. A kekszet ledaráljuk, beletesszük az olvasztott vajat és összegyúrjuk majd egy kapcsos tortaformába (vagy tálcára tett tortagyűrűbe) tesszük. Hűtőbe tesszük és elkészítjük a krémet.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a natúr krémsajtot, az átszitált porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt.  A kekszes alapra kanalazzuk a krémet, és egyenletesen elsimítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe még legalább 2 órára.
  3. Az áfonyás öntethez az áfonyát a cukorral és a vízzel feltesszük főni. Amikor az áfonya félig megpuhult, kiszedjük és a szirupot magában főzzük tovább kb. 3 percig (ameddig besűrűsödik). Visszatesszük a gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni a szószt.
  4. Ha a sajtkrém megdermedt, rákanalazzuk a már kihűlt öntetet, és vékony szeletekre vágva tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek