Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütés nélküli citromos-túrós torta

45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg vaj vagy margarin (olvasztott)
  • A túrókrémhez:
  • 45 dkg túró
  • 2,5 dl habtejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db citrom (leve és lereszelt héja)
  • 2 dkg étkezési zselatin
  • A tetejére:
  • 25 dkg fekete szeder
  • 1,2 dkg piros tortazselé

Elkészítés

  1. A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, és egy 24 cm-es tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk.
  2. A túrót villával széttörjük, a habtejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. Belekeverjük a citrom lereszelt héját, majd beleforgatjuk a felvert habot.
  3. Egy kisebb edénybe öntjük a citrom levét és a zselatint, majd jól összekeverjük, meglangyosítjuk, és még melegen a túrós masszába keverjük. A masszát ráöntjük a darált kekszre, és egyenletesen elsimítjuk,  majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Másnap a megmosott gyümölcsökkel díszítjük a tetejét, majd elkészítjük a tortazselét a csomagon található utasítás szerint, és a torta tetejére öntjük. Teljes dermedésig a hűtőbe tesszük.

    A legjobb tortareceptek egy helyen >>> 

    Kedvenc túrós receptjeink >>> 

    Sütés nélküli finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss