A sütés nélküli almatorta elkészítéséhez a lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk. A pudingport 2,5 dl vízben csomómentesre keverjük, az almára öntjük, majd a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citrom héjával ízesítjük. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát szorosan kirakunk a babapiskótával. A meleg alma felét a babapiskótára önjük, majd erre újabb babapiskóta sort teszünk, végül ráöntjük a megmaradt meleg almát. Kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük pár órára, hogy megdermedjen.
Miután megdermedt, kivesszük a hűtőből, és lecsatoljuk a tortaforma oldalát. A habtejszít kemény habbá verjük, majd a torta tetejére és oldalára kenjük, és az egészet megszórjuk tortadarával.