Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egészségesebb és karcsúbb lehetsz 8 egyszerű kajaszabály betartásával!

Különösebb erőfeszítés nélkül, néhány könnyen betartható szabály segítségével nemcsak karcsúbb, de egészségesebb is lehetsz. Íme nyolc tipp, amit megéri átböngészni!

1. Egyre több olajgyártó cég kínálja a termékét spray-s változatban is. Ezzel sok zsírt takaríthatsz meg az edények kikenése során! Ha mégis inkább önteni szeretnéd az olajat, mindig mérd meg a mennyiségét egy evő- vagy teáskanállal!

2. A párolással és a gőzöléssel zsírt spórolhatsz meg, miközben a zöldségben lévő vitaminokból is több marad meg.

3. A leves tetejéről könnyen eltávolíthatod a zsírréteget: hagyd teljesen kihűlni az ételt, majd tedd a hűtőbe – így már könnyen lekanalazhatod róla a megszilárdult zsírt!

4. A csípős paradicsomszószos tészta jó választás, a sajtos vagy tejszínes szószokkal készítettektől viszont el a kezekkel!

5. Az étteremben vagy a munkahelyi menzán a tejszínes krémlevesek helyett mindig válaszd inkább a friss zöldségekből készült, egyszerű zöldséglevest!

6. Bár maga a saláta kalóriaszegény, a majonézes-tejfölös dresszing viszont könnyen kalóriabombává teheti. Válaszd inkább az olívaolajos-borecetes-zöld fűszeres öntetet!

7. Vigyázz a rántott húsokkal, mert a panír sütés közben rengeteg zsírt szív magába!

8. Sok recept szerint ki kell kenni vajjal vagy olajjal a sütőformát és a tepsit. Ám ha sütőpapírral béleled ki az aljukat, kihagyhatod a műveletet!

Ezek is érdekelhetnek

Friss