Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Süssünk-főzzünk ásványvízzel!

default user icon
MME
E szénsavas szomjoltó ital hozzáadásával kalóriát és zsiradékot spórolhatunk meg úgy, hogy közben nem változtatjuk meg vele az ételek ízét. Íme néhány alkalmazási praktika!

Mihez használhatjuk?

Zsírmentes tojás: A tükörtojás sütésekor nem szükséges zsírt vagy olajat használni. Öntsünk egy kevés ásványvizet a serpenyőbe, és hevítsük fel. Üssük bele a tojásokat, és a szokásos módon süssük meg őket. A készülő rántottát, omlettet is érdemes tej helyett ásványvízzel lazítani.

Túróból krém: Könnyű desszertekhez és öntetekhez, krémekhez a tehéntúrót keverjük simára pár evőkanál ásványvízzel, így igazán finom, krémes állagú lesz.

Habos szósz: A tejszínes mártás (pl. tésztára, húsra) és a krémleves is kellemesen habos, levegős lesz, ha közvetlenül fogyasztás előtt magas fokozatra állított botmixerrel egy kevés ásványvizet dolgozunk bele.

+ 1 tipp rizshez!

Sokan tudják, de kevesen ismerik a titkát annak, hogyan készíthetjük el a rizst mikróban!  Egy adag rizst beleöntünk egy mikrózható tálba, és felöntjük kétszeres mennyiségű hideg vízzel és magas hőfokon 10 percig főzzük. Megkeverjük, sózzuk és lefedjük egy mikrósütő-biztos fedővel és még további 4 percig főzzük. Ha elkészült a mikróból kivéve állni hagyjuk még néhány percig. Ha kemények maradtak a szemek, akkor egy-egy percre tedd vissza a mikróhullámú-sütőbe.

SÜSSÜNK, FŐZZÜNK KACSÁVAL KARÁCSONYKOR! - KONFITÁLÁSTÓL, A LEVESEN ÁT, A LEGROPOGÓSABB BŐRIG! 

MEGEHETŐ A DÍSZÍTÉS? - ILLEMTAN AZ ÜNNEPI ASZTALNÁL 

Ezek is érdekelhetnek

Friss