hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sűrű vaníliaszósz

30 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojássárgájákat a cukor felével egy tálba tesszük, és kissé összekeverjük. Lábasba tesszük a tejszínt, a tejet, 1 csipet sót, a vanília kikapart magjait és a rudat, valamint a megmaradt cukrot. Felforraljuk, majd a cukros tojáshoz öntjük. Közben folyamatosan kevergetjük.
  2. A keveréket forró vízgőz fölé tesszük, és kevergetve besűrítjük. Akkor jó, ha bevonja a fakanalat, és ha vonalat rajzolunk az ujjunkkal a krémbe, megtartja a formáját. A kész állag elérésekor eltávolítjuk a vaníliarudat a krémből.
  3. Óvatosan átkeverjük a krémet, majd levesszük a tűzről. Ha hidegen használjuk fel, kevergetve hagyjuk kihűlni, illetve lefedjük folpakkal úgy, hogy ne érintkezzen a krémmel. 
A forró vaníliamártás tökéletes palacsintákhoz, mákos gubához vagy piskótákhoz. Hidegen kínáljuk poharakban, friss gyümölccsel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss