Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sűrű gombás szafttal az igazi! Bakonyi sertésborda, az egyik legnépszerűbb hazai kaja

Sokan úgy gondolják, hogy a bakonyi sertésbordát egyszerűen lehetetlen elrontani. Nos, nekik most van egy rossz hírünk; igenis el lehet szúrni. Ám azért, hogy veled még véletlenül se forduljon elő, mutatunk egy szuper receptet ehhez a klasszikus magyar kajához. Ezt figyeld:

A bakonyi sertésborda egy aránylag gyorsan és könnyen elkészíthető főétel. Ha nekilátsz, azért nem árt, ha egy picit résen vagy, ugyanis van benne néhány buktató. A kiváló végeredmény érdekében nézd meg te is a Mindmegette és Mészáros Balázs közös videóját, amiből minden tippet és trükköt könnyedén elleshetsz. A tejfölös, gombás szószt öröm tunkolni, így nem csoda, ha sokan ezt a magyar kaját emlegetik kedvencükként. A rizs és a tészta kitűnően illik hozzá, ám talán a galuska a legjobb köret, ha a tökéletes összhangra hajtasz.

Hozzávalók:

  • 30 dkg szeletelt csontmentes karaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • kömény
  • pirospaprika
  • 1 fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg tejföl
  • 1 ek liszt

A BAKONYI SERTÉSBORDA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss