hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Supreme csirkemell rukkola-pestós tésztaágyon

MME MME
4/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db bőrös csirkemell a szárnytövekkel együtt
  • 10 dkg vaj
  • kakukkfű
  • 50 dkg spagetti tészta
  • olívaolaj
  • durva bors
  • 10 dkg koktél paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A rukkola-pestóhoz:
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál dió
  • 4 evőkanál parmezán sajt
  • 15 dkg rukkola levél
  • 1,5 dl extra szűz olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket lefejtjük a mellcsontról, a bőrüket meghagyjuk. Jól befűszerezzük finomra vágott kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni kb. 5 percet.

Felrakunk egy lábasban vizet forrni kevés sóval és olívaolajjal (ebben főzzük ki a spagetti tésztát.)

A rukkolapestóhoz a megtisztított rukkolát a fokhagymával, a marmezánnal, a dióval és az olívaolajjal pépesítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A csirkemelleket elkezdjük sütni a bőrével lefelé, majd ha már szépen megpirult, jön a másik oldal is. Ha megvolt a kérgesítés, akkor sütőbe tesszük (hőlégkeverés 180 C fok, kb. 10 perc). A csirkét kivesszük a sütőből, és pihentetjük 4-5 percig.

A tésztánkat leszűrjük és beleforgatjuk az elkészített rukkola-pestóba.

A koktélparadicsomokat félbevágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a szeletekre vágott fokhagymát, ehhez dobjuk a félbevágott paradicsomot, és 3 perc alatt enyhén megfonnyasztjuk.

A csirkemellet a pestós spagettivel és a koktélparadicsomos raguval tálaljuk.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss