Egy lábosban megpirítjuk a szalonnát (vagy szalámit.) Hozzáadjuk a paradicsomszószt és egy kevés vizet. Megkeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
Beletesszük a rizst, és felöntjük annyi folyadékkal, hogy ellepje. Ezután hagyjuk, hogy a rizs megpuhuljon és felszívja a ragu levét.Főzés közben gyakran átkeverjük, nehogy letapadjon. Akkor van kész, ha a ragu nagy részét felszívta a rizs. Ezután félretesszük, hogy kihűljön.
Felkockázzuk a mozzarellát, és előkészítjük a felvert tojásokat, illetve a zsemlemorzsát.
Amikor langyos vagy kézmeleg a rizs, fogunk egy maréknyit belőle, és ovális gombócokat formázunk, a közepükbe mozzarella darabkát nyomva. Óvatosan dolgozunk, nehogy szétessen.
Amikor megvagyunk, jöhet a panírozás. Nem kell lisztbe forgatni, csak a tojásba és a zsemlemorzsába, majd forró olajban addig sütjük, amíg minden oldala aranybarna lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!