Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Súlyos szövődményei lehetnek a koronavírusnak

default user icon
MME
A koronavírus-járvány első hullámán túl vagyunk, de nem lélegezhetünk fel. A betegség nem tűnt el, s bár Magyarországon eddig megúsztuk nagyobb számú megbetegedés nélkül, továbbra is fontos az elővigyázatosság, már csak azért is, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy a koronavíruson átesett betegeknél később is szövődmények alakulhatnak ki.

A koronavírusban közel 13 millióan fertőződtek meg a világon és 569 ezren vesztették életüket eddig. A legújabb vizsgálatok szerint a vírus hosszútávú leépülést okozhat azoknál is, akik könnyen átvészelték a betegséget.

A Sky News híre szerint a legújabb vizsgálatok azt mutatják, hogy a koronavírus nemcsak a tüdőt támadja meg, hanem szövődményeket okozhat több fontos szervünk, például az agy, vagy a veseműködésben. Észak-olaszországi orvosok szerint a koronavírusból kigyógyult betegek közül többnél is tapasztalták az alábbi problémákat: gerincfertőzés, pszichózis, álmatlanság, stroke, vesebetegség. Valamint a Covid-19-en átesett páciensek krónikus fáradtságra,  mozgásszervi problémákra, és koncentráció csökkenésre panaszkodtak.

Az orvosok figyelmeztetnek arra, hogy lehet lesznek olyan betegek, akik soha nem gyógyulnak fel teljesen.

A szakemberek szerint továbbra is veszélyeztett minden korosztály, ezért is fontos mindenkinek betartani az előírt szabályokat. Szájmaszkot viselni a boltokban, a közösségi közlekedési eszközökön, rendszeresen kezet mosni, és kerülni a nagyobb közösségeket.

A TÚL STERIL SEM JÓ - ÍGY HASZNÁLD HELYESEN A KÉZFERTŐTLENÍTŐKET! >>>

5 HELY, AHOL KÖNNYEBBEN ELKAPHATOD A KORONAVÍRUST >>>

 

Ezek is érdekelhetnek