Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ételallergiás sztárok: ettől szenved Victoria Beckham és Halle Berry

default user icon
MME
Bőrviszketés, csalánkiütés, puffadás, hasi fájdalom, hasmenés. Ez csak néhány tünet a sok közül, amikor a szervezetünk nem tolerál bizonyos ételeket. Az ételallergiától becslések szerint 400 millió ember szenved a világon, és ez alól a sztárok sem kivételek...

Bizony nem egy, nem kettő híresség is azzal szembesült, hogy allergiás egyes ételekre. Nagyon sok sztár szenved mogyoróallergiában. Serena Williams teniszező, Kelly Clakson énekes, Barack Obama, korábbi amerikai elnök lánya, Malia, de Joshua Jackson, a Dawson és a haverok sorozatból megismert sztár is. Jacksonnak nemcsak a mogyorót, hanem a csonthéjasokat is kerülnie kell. Nem ehet diót és pisztáciát sem. A sztár 2011-ben egy kisebb allergiás sokk miatt kórházba is került.

Steve Martin színész és Halle Berry színésznő a kagylót nem bírja. A Macskanő szexi sztárja a garnélaráktól is rosszul van. 

Drew Barrymore színésznő a fokhagymára allergiás. A Charlie angyalai sztárja szeret főzni, de a boltokban is hosszas perceket tölt azzal, hogy az alapanyagok beszerzésénél elolvassa a termékek hozzávalóit, nehogy legyen benne fokhagyma.

A botrányhősnő Miley Cyrus is szenved az ételallergiától. Az énekesnő a fahéjra allergiás. Miley imádja a fahéj illatú gyertyákat és mécseseket, ám ha olyan ételt eszik, amiben fahéj van, viszket és kipirosodik a bőre. A sztár ezenkívül nem fogyaszthat glutén- és laktóz tartalmú ételeket sem.

- Sokan azt gondolják, hogy anorexiás vagyok, de glutén és laktóz allergiám van - írta egyszer közösségi oldalán, amikor azzal vádolták, hogy túl vékony. - Egyébként mindenkinek azt javaslom, hogy próbálja ki, hogy egy hétig nem eszik glutént. Egészen elképesztő, hogy milyen pozitív hatással van a bőrre, a fizikális és mentális állapotra.


Lionel Ritchie-nek is a laktózzal gyűlt meg a baja. Az énekes fáradtságra, hasi görcsökre, puffadásra panaszkodott, ha tejet ivott. 

Victoria Beckham a gluténmentes étkezés híve. Az egykori Spice Girls lányzenekar tagja, a ma már divattervezőként dolgozó Victoria nem csak amiatt hagyta el a glutént, hogy megőrizze alakját. A négygyermekes anyukának is anyagcsere problémái voltak, ha glutént tartalmazó ételt evett.

HA A KAJA ELLENSÉG - TIPIKUS ÉTELALLERGIÁS TÜNTETEK MEGOLDÁSSAL >>> 

GLUTÉNÉRZÉKENY A GYEREK? ÍGY SÜSS NEKI RÁNTOTT HÚST! >>> 

TEJÉRZÉKENYEK, PALEÓSOK FIGYELEM! ÍME 3 TUTI NÖVÉNYITEJ-RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss