Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Súlyos beteg lehet a szerepei miatt Christian Bale

default user icon
MME
Veszélyes játékot űz a testével Christian Bale. Az Oscar-díjas színész elképesztő átalakulásokra képes egy szerep miatt, ám egy dietetikus szerint veszélyben lehet az egészsége az állandó fogyás-hízás miatt.

Christian Bale ha kell 28 kilót lead, vagy 30-at felszed, ha a forgatókönyv éppen azt kívánja. Legutóbb éppen hízókúrán volt az Alelnök című film forgatásakor, amelyben Dick Cheney-t alakította. Bale általában sok sajtburger, fánk, és pite elfogyasztásával éri el a magasabb súlyt. Amikor pedig le kellett fogynia, akkor képesvolt kávén, tonhalkonzerven és almán élni napokig. Egy dietetikus szerint nagyon egészségtelen az, amit a színész csinál.

- Amit Christian Bale csinál, az tipikusan a jojó effektus  esete, ami nincs jó hatással a szervezetre  - idézte Jo Travers táplálkozási szakértőt egy brit magazin. - Attól, hogy lefogysz, majd hízol, majd újból lefogysz az izom veszít a tömegéből és a test hajlamosabb arra, hogy zsírosodjon, mint sem izmot építsen. Hasi zsírpárnákat könnyű ereszteni, ám megszabadulni ezektől már nem olyan egyszerű.

Travers szerint az egészségét is veszélyeztette Bale azzal, hogy a szerepek miatt bevállalta ezeket a hízó és fogyókúrákat. Ilyen esetekben nagyobb az esélye a cukorbetegség, vagy szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának.

- Az állandó súlyingadozás befolyásolja a vérnyomást. A koleszterinszint is ingadozhat attól függően, hogy milyen magas zsírtartalmú ételeket fogyaszt az ember. A magas koleszterinszint szívbetegséghez is vezethet. Súlyfelesleg esetén pedig a szívnek sokkal nehezebben kell dolgoznia - magyarázta Travers, aki szerint itt az ideje, hogy Bale ne vállaljon be drasztikus hízó- vagy fogyókúrát a jövőben.

Úgy tűnik Bale maga is így gondolja ezt. A minap tett nyilatkozata ugyanis erre utal.

- Nem tudom állandóan ezt csinálni, tényleg nem tudom. Nyilvánvaló számomra, hogy én is halandó vagyok - mondta Bale, utalva arra, hogy az egészsége sokkal fontosabb.

FELISMERHETETLEN! DÖBBENTESEN MEGHÍZOTT CHRISTIAN BALE >>>

ŐRÜLET! NAPI 350 KALÓRIÁN ÉLT SHAILENE WOODLEY EGY SZEREP MIATT >>>

 

Ezek is érdekelhetnek