Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sültzöldség-krémleves

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A hokkaido tököt meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. A leveszöldségeket megtisztítjk a burgonyával együtt, és felaprítjuk. Meghámozzuk a vörös- és a fokhagymát. Előbbit durvára daraboljuk, utóbbit finomra aprítjuk.
  2. Egy nagy lábasban felforrósítunk 4 ek olívaolajat, rádobjuk az előkészített zöldségeket, és időnként megkeverve kb. 10 percig sütjük. Felöntjük a borral és 2 l vízzel, majd felforraljuk. Azután hozzáadjuk a zöldséglevesport a szárított vargányával együtt, és közepes lángon, lefedve főzzük kb. 20 percig.
  3. Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd tányérra borítjuk. Felforrósítjuk a serpenyőben a megmaradt 2 ek olívaolajat, és aranybarnára sütjük rajta a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és kiszedjük.
  4. Lehúzzuk a levest a tűzről, és botmixerrel simára pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, és összemelegítjük. Végül sózzuk, borsozzuk. A pirított tökmaggal és a sült gombával díszítve, valamint a tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.

Nézd meg a sültzöldség-krémleves elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek

Friss