hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sülthúsos-tojásos feltét

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Régi szakácskönyvben lapozgatás közben lelt cetlin valamikor, valahonnan lefirkantott és soha ki nem próbált recin most fellelkesedik, minden van hozzá, ráadásul bátraké a szerencse alapon nekifog.

A húst ledarál, összekever a meglágyított vajjal, a tejföllel, 2 tojás sárgájával, ízlés szerint borssal, keveselli, na vajon mi és főleg mennyi lesz ebből.

Literes jénai tálacskát kiken vajjal, belekanalaz az egyveleget, tetejét simára egyenget. Profin ráüt a maradék 4 tojást egészben (nem úgy mint én, egy egész, egy szétfolydogált fazonra), ráönt a maradék tojásfehérjéket, ha lapul még félretett a hűtő mélyén, azt is.
Vastagon megszór reszelt sajttal, be a sütőbe.

Sütőt beizzít, ha felforrósodott, még kb. 5 perc, majd visszavesz takarékra. Hamarosan és akkor van kész, amikor megtekintve gusztán pirosbarna az oldala.

Kikap, rácsodálkozik az érdekes látványra, majd mártáshoz, főzelékhez máris tálalhat.

Megjegyzés

Igencsak hajlamos vagyok papírdarabkákra skiccelni diktált reciket, ők pedig előszeretettel bóklásznak szerteszét a nyomtatott állományom valamelyikében. Ez most épp kapóra jött a kapormártásos ebédhez, nem ok nélkül írtam le anno, ie.
A mennyiség meglepi, négy adagnyit varázsolt belőle a tojás. Maradék sült húsok megújítására kiváló és ízlett. Egyszer kipróbálom másnapos cigánypecsenyével is, kíváncsi vagyok, a fokhagymás aroma mit tud alakítani.
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek