Elkészítés: A két fej hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és 15 perc alatt olajon aranybarnára pirítjuk. Jól összekeverjük, hagyjuk kihűlni.
Az összes alapanyagot a lepirított hagymával együtt a dagasztógép táljába tesszük, és 5 perc alatt bedagasztjuk. Dagasztás után 30 percre légmentesen lezárva meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát. Ne ijedjünk meg, az állaga nagyon könnyű lesz. Ahány baguette készül, annyi darabra osztjuk, és hosszúkás formára hengereljük a darabokat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Pengével vagy egy éles késsel óvatosan ferdén, hosszanti irányban több helyen is bevágjuk. Hagyjuk pihenni 15 percig, megszórjuk liszttel. Addig a sütőt előmelegítjük.
Kb. 30 perc alatt 200 C-on (én légkeverés nélkül) pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre