Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sültalmás pohárkrém

60 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. Az almákat megtisztítjuk, majd darabokra vágva egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk 6 ek cukorral és a fent leírt fűszerekkel ízlés szerint, majd sütőben sütjük addig, amíg az alma megpuhul és karamellizálódik rajta a cukor.
  2. Kis edényben 2 kanál cukrot karamellizálunk, beleszórjuk a diót, és hagyjuk hűlni. A tejből, cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, majd ebbe keverjük az apróra vágott vagy turmixolt sült almát. A kakaós kekszet összemorzsoljuk, majd az elkészített összetevőket három átlátszó pohárba rétegezzük: a poharak aljába kevés kekszmorzsát szórunk, erre, egyenletesen elosztva a sült almával kevert pudingot,  majd befedjük a maradék kekszmorzsával. Tejszínhabbal és darabokra tört grillázzsal díszítjük.

 

Ezek is érdekelhetnek