Előkészítése: a megmosott és letörölgetett paprikát csumájával és ereivel együtt felnégyelem. A cukkinit háromcentis darabkákra szeletelem. A padlizsán szárát leszedem, és ujjnyi vastagra karikázom.
Elkészítése: az előkészített zöldségeket sorban, egymás után, fajtánként oly módon sütöm meg, hogy serpenyőbe ujjnyi magasan olajat öntök és felforrósítom. A zöldségeket beleszórom a forró olajba, és néhány percig – amíg a zöldség üveges nem lesz – sütöm. Szűrőkanálban lecsöpögtetem, megsózom, borsozom, petrezselyemzölddel meghintem. Tálba rakom. Másik készítési módja, hogy sorban lerakom a zöldségeket, kevés olajjal leöntöm, majd a felforrósított sütőben erős lángon megpirítom. (Ez hosszabb ideig tart, de kevesebb olaj szükséges hozzá.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre