A tésztát a csomagoláson található előírás szerint sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük.
A sót, a túrót, a cukrot, a tojást, a tejfölt, az olvasztott margarint, a vaníliás cukrot és a mazsolát alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a kifőzött tésztát.
A tésztát egy magas oldalú, margarinnal kikent tepsibe öntjük, elsimítjuk, azután 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Kockákra szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tehetünk bele több cukrot, ha édesebben szeretjük. Még finomabb, ha a 3 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verünk, és a sült túrós tetejére simítjuk, forró, de kikapcsolt sütőben szárítjuk.
Fotó: AS - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!