A szikkadt zsemléket áztassuk be annyi tejbe, amennyit felszív. Amint jól megszívta magát nyomkodjuk ki. Ezután keverjük össze a gombóc hozzávalóit.
Vajazzunk ki egy jénait. Gyúrjunk tetszés szerinti méretű gombócokat, és fektessük le a tálba. Keverjük ki az öntetet, és öntsük nyakon a gombócokat.
Süssük 200 fokon kb. 30 percig. Ha előbb elkezd lepirulni, vegyük ki.
Amíg sül a gombóc, addig pirítsuk meg vajon a zsemlemorzsát, és adjunk hozzá pár evőkanál cukrot is. Ettől finomabb lesz a morzsa. Főleg ha kicsit karamellizálódik. Ezt borítsuk rá a sütőből kivett gombócokra.
Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre