Elkészítés: A tészta hozzávalókból linzertésztát készítek, 1 órát hűtőben pihentetem. Kerekre nyújtom, kibélelek vele egy nagy, fodros szélű piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkálom a tésztát, és 180 fokon félig megsütöm.
A meggybefőttet kevés lében felforrósítom, és besűrítem a keményítővel. A túrót alaposan kikeverem a lágy vajjal, a tejföllel, a pudingporral. A tojásokat jól felhabosítom a cukorral, belereszelem 1 citrom héját, majd óvatosan a túrókrémbe forgatom. A félig sült tésztán elterítem előbb a meggyet, majd a túrót. 180 fokon addig sütöm, míg a túró és a tészta pereme is megsül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre