Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült tonhal sajttal

MME MME
4.3/5
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában kb. 20 percig főzzük. A halat hagyjuk kiengedni, megcsepegtetjük citromlével, és megszórjuk sóval, borssal. A paradicsomot és a bazsalikomot megmossuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a bazsalikomot összevagdaljuk. A camembert sajtot fél cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat.

A burgonyát kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és 2 cm vastag karikákra vágjuk. A burgonya-, paradicsom- és sajtszeletek felét cserépszerűen a formába rendezzük. Egy kis helyet kihagyunk, ide tesszük a halat, kissé összecsavarva.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tejszínt sóval, borssal ízesítjük, és tálra öntjük. Megszórjuk bazsalikommal, ráfektetjük a maradék sajtszeleteket, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult. Szezonsalátát kínáljunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss