Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült tonhal hagymával

MME MME
4/5
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Megmossuk, leforrázzuk a paradicsomokat, meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk. A hagymát szintén meghámozzuk, karikára vágjuk. A halat megmossuk, lecsepegtetjük.

Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és négy percig pirítjuk benne a hagymát. Sóval, borssal fűszerezzük. Elkészítjük a fűszermártást: tálba 1 pohár olívaolajat öntünk, alaposan összekeverjük a majoránnával, sóval, borssal fűszerezzük. Mindegyik tonhal szeletet egyenletesen átitatjuk a fűszermártással, és négyet egy tűzálló tál aljára fektetünk. Megszórjuk a zsemlemorzsa felével, a pirított hagyma felével, a paradicsom felével, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a megmaradt négy tonhal szeletet, ezekre a maradék hagymát, zsemlemorzsát és paradicsomokat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Sóval, borssal megszórjuk a halat, megöntözzük a maradék olajjal, és még egy csipet majoránnával ízesítjük. A sütőben 20 percig sütjük, ügyelve arra, hogy ne száradjanak ki túlságosan a halszeletevőkanál Négy tányérba szedjük, és azonnal kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 695 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss