Elkészítés: A rizst megfőzöm, majd beleteszem a keverőtálba.
A padlizsánt félbevágom, a húsát bekarcolom, majd kivájom, a húst beteszem a tálba. A paprikát félbevágom, a csumát eltávolítom. A paradicsomok csúcsát levágom, a belsejüket egy kanállal kivájom, a tálba teszem. A hegyes paprikát aprítom, a chilit, az újhagyma zöldjét karikára vágom, a tálba teszem. A gombák törzsét kivágom, aprítom, a tálba teszem. A hagymát, fokhagymát aprítom, a tálba teszem. A sonkát és a sajt egy részét kockára vágom, a tálba teszem. A tojást beleütöm a töltelékbe, fűszerezem, összekeverem.
Egy serpenyőbe olajat öntök, belehelyezem a zöldségeket, majd megtöltöm a töltelékkel, majd beteszem a 180 C fokra (légkeverés) előfűtött sütőbe. Kb. 45 percig sütöm.
Közben a sajt felét lereszelem, rászórom a zöldségekre, s grill fokozaton még úgy 10 percig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre