Elkészítés: A vöröshagymát vágjuk finomra, pirítsuk meg olajon, majd futtassuk meg a petrezselymet is. Húzzuk le a tűzről, és kevés fűszerpaprikával színezzük meg.
Főzzük meg a tojásokat, majd pucoljuk meg és vágjuk ketté. A tojássárgáját emeljük ki, majd keverjük össze az előzetesen vízbe áztatott és kinyomkodott zsömlével és a hagymás-petrezselymes szafttal. Adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kenhető legyen, majd sóval fűszerezzük. Adjuk hozzá az előzetesen medvehagyma párlatba áztatott felaprított aszalt paradicsomot is.
Halmozzuk a félbevágott tojásokra az így kapott tölteléket, majd szórjuk meg a tetejüket zsemlemorzsával, és 180°C-on pirítsuk a tetejét, míg aranybarna nem lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre