Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült töltött padlizsán

75 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott és egy nem hámozott csík legyen hosszában), a közepükbe egy rést vágunk (nem vágjuk fel teljes hosszában és teljes mélységében), és fél órára sós, citromos vízbe tesszük.

A darált húst egy mélyebb serpenyőben olaj nélkül a vöröshagymával fehéredésig dinszteljük, majd belereszelünk egy fej meghámozott paradicsomot, beletesszük az apróra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, ízésítjük őrölt köménnyel és szegfűborssal. 1 kanál sűrített paradicsommal színt adunk neki, a végefelé beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és zsírjára sütjük.

A padlizsánokat - amennyire tudjuk - kinyomkodjuk, és bő, forró olajban 5 percig sütjük. Ha kész, ugyanebben az olajban a csípős paprikákat is megsütjük (egyben, nem vágjuk fel).

Tűzálló tálba helyezzük a padlizsánokat, és mindegyiket megtöltjük a húsos raguval (ne tegyünk bele túl sok ragut - 2 kanál egymással szembe fordított hátsó részével óvatosan nyissuk szét a padlizsánokba vágott mélyedéseket, így könnyebben meg tudjuk őket tölteni. Ezután mindegyik töltelékébe 1-1 gerezd fokhagymát teszünk, majd a tetejükre 1-1 szelet paradicsomot. A sült paprikákat is a padlizsánokra helyezzük.

2 evőkanál paradicsompürét elkeverünk kevés vízzel (hogy laza, szósz állagú legyen), és a padlizsánok alá öntjük. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Sima joghurttal vagy joghurtos, sós reszelt kígyóuborkával (török cacikkal - dzsadzsikkal) kínáljuk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss