Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült tengeri halfilé tejszínes mártással

7 4.8/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halfiléket sózom, és durvára tört színes borssal megszórom. A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beledobok 2 gerezd négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütöm benne. A kész halat kiszedem a vajból, félreteszem.

A serpenyőből kiszedem a sült fokhagymadarabokat, és a visszamaradt vajhoz adom a tejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 1 kávéskanál mustárt, őrölt borsot és a citrom levét. Megsózom, és kavargatva összeforralom. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígítom, végül beleszórom a kakukkfüvet vagy a petrezselymet.

Rizzsel vagy fokhagymás sült krumplival és salátával tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss