3 dkg felforrósított vajon megpirítjuk az átmosott rizottórizst. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Egy csipet sóval ízesítjük, felforraljuk, majd alacsony hőfokon, lefedve főzzük, 30-35 percig. Közben gyakran megkeverjük.
Ha megpuhult, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, és lefedve 5 percig pihentetjük.
Az elkészített tejberizshez hozzákeverünk 5 dkg vajat és a vaníliás pudingport, majd hagyjuk kihűlni. Beleforgatjuk a felvert tojásokat, és belereszeljük a citrom héját.
Kivajazunk egy tűzálló edényt, és beletöltjük a citromos tejberizst. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 35-40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Melegen vagy hidegen tálaljuk, kevés porcukorral és reszelt citromhéjjal megszórva. Kínálhatunk mellé tejszínhabot és citromlekvárt is.