Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült tarja kakukkfüves almával

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A sült tarja elkészítéséhez a tarjaszeleteket megmossuk, kissé kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben forrósítjuk az olajat, és pirosra sütjük benne a hússzeletek mindkét oldalát.
  2. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, és elrendezzük egy tűzálló tálban, majd ráfektetjük a tarjaszeleteket. Ráöntjük a cidert, és lefedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 45 percre.
  3. Közben a megmosott almákat 6-8 cikkre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadunk egy kevés mézet és a megmosott kakukkfűágakat. 
  4. Beleforgatjuk az almacikkeket, és addig pároljuk, amíg teljesen megpuhulnak, és a mézes-vajas keverék sziruposra nem fő. A sült tarjaszeletekhez tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek