A húsokat befűszerezzük, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a krumplit megmossuk, majd sós vízben előfőzzük. A húsokat egy serpenyőben mindkét oldalukon 10-10 percig magas hőfokon sütjük. Áttesszük egy nagyobb serpenyőbe, kevés vizet öntünk hozzá, és fedő alatt, alacsony hőfokon 25-25 percig pároljuk mindkét oldalán. Végül megemeljük a hőfokot, és még 10 percig sütjük.
Amíg a hús készül, egy kisebb serpenyőben a hús zsírján megsütjük a krumplit, hozzáadjuk a megtisztított paradicsomot, paprikát és a megpucolt hagymákat. Ezzel a körettel tálaljuk a húst.
Nem tudok betelni az újkrumplival, akár magában is megenném, de azért körítésként valami hús sem árt mellé. Nos, a hipermarketban volt akciós sertéshús. - hobbychef