A pisztrángokat lepikkelyezzük, átmossuk, szárazra töröljük és beirdaljuk.
A halak belsejét sóval, kakukkfűvel bedörzsöljük, a citromkarikákat és a fokhagymát a hasukba tesszük.
A sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, a halakat kívülről olívaolajjal bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük. A végén grillfokozatra állítjuk a sütőt, hogy ropogós legyen a bőre.
A rukkolát átmossuk és lecsepegtetjük. Egy pohárban a mézet, a narancslevet, az olívaolajat, pár csepp borecetet, a reszelt gyömbért, a cayenne borsot összekeverjük és sóval ízesítjük. A salátára szórjuk a felkockázott almát és a megmaradt narancsot. Ráöntjük az öntetet, és jól összekeverjük.