Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült pisztráng narancsos-almás rukkolasalátával

45 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • A halhoz:
  • 2 db pisztráng
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1/2 marék kakukkfű
  • feketebors (tört)
  • olívaolaj
  • A salátához:
  • 1 zacskó rukkola (100 g)
  • 2 db narancs
  • 1 db alma
  • friss gyömbér reszelve (elhagyható)
  • 1 csipet Cayenne bors
  • pár csepp borecet
  • 1 tk méz
  • kevés olívaolaj

Elkészítés

  1. A pisztrángokat lepikkelyezzük, átmossuk, szárazra töröljük és beirdaljuk.
  2. A halak belsejét sóval, kakukkfűvel bedörzsöljük, a citromkarikákat és a fokhagymát a hasukba tesszük.
  3. A sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, a halakat kívülről olívaolajjal bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük. A végén grillfokozatra állítjuk a sütőt, hogy ropogós legyen a bőre.
  4. A rukkolát átmossuk és lecsepegtetjük. Egy pohárban a mézet, a narancslevet, az olívaolajat, pár csepp borecetet, a reszelt gyömbért, a cayenne borsot összekeverjük és sóval ízesítjük. A salátára szórjuk a felkockázott almát és a megmaradt narancsot. Ráöntjük az öntetet, és jól összekeverjük.

 

Megjegyzés

Meglepően könnyű elkészíteni, nagyon finom és könnyű étel, jó étvágyat! - Legenylakas

Ezek is érdekelhetnek

Friss