Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült paradicsomos-olívabogyós pizzarózsa

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg paradicsom
  • bors
  • 1 ek cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • szárított, felezett olívabogyó
  • A tésztához:
  • 2 dkg friss élesztő
  • kb 2 dl langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 40 dkg kenyérliszt
  • 1 tk só
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A sült paradicsomhoz a paradicsomok héját leforrázzuk és lehúzzuk, majd eltávolítjuk a magjait és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sót, borsot tekerünk rá, megszórjuk cukorral és mellérakjuk a fokhagymát héjastul. 180 °C - on kb 35 percig sütjük. Ha a paradicsomok megsültek, a fokhagymának eltávolítjuk a héját és villával összepépesítjük a paradicsommal együtt.
  2. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt a 0, 5 dl langyos vízben elkevert cukorral. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáöntjük az olajat és a felfutott élesztőt, majd hozzáadagolunk annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk és letakarva a duplájára kelesztjük.
  3. Ha tészta megkelt 0, 5 cm - es vastagságúra kinyújtjuk és 16 db, 10 cm - es átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. 4 tésztakorongot egymásra teszünk úgy, hogy a szélek fedjék egymást, megkenjük a paradicsompéppel, rászórjuk a felaprított olívát ill. a kakukkfüvet, majd feltekerjük. Kétfelé vágjuk, így mindjárt két rózsánk lesz. Így járunk el a többi tésztakoronggal is.
  4. A rózsákat egy kb 24 cm - es sütőpapírral bélelt formába tesszük, megkenjük olívaolajjal és letakarva pihentetjük legalább 30 percig. Előmelegített 190 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.

A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>> 

ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES PIZZASZÓSZT HÁZILAG >>> 

VENDÉGVÁRÓ MUSTÁROS-SONKÁS CSIGA POFONEGYSZERŰEN - VIDEÓ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss