A sült paradicsomhoz a paradicsomok héját leforrázzuk és lehúzzuk, majd eltávolítjuk a magjait és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sót, borsot tekerünk rá, megszórjuk cukorral és mellérakjuk a fokhagymát héjastul. 180 °C - on kb 35 percig sütjük. Ha a paradicsomok megsültek, a fokhagymának eltávolítjuk a héját és villával összepépesítjük a paradicsommal együtt.
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt a 0, 5 dl langyos vízben elkevert cukorral. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáöntjük az olajat és a felfutott élesztőt, majd hozzáadagolunk annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk és letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha tészta megkelt 0, 5 cm - es vastagságúra kinyújtjuk és 16 db, 10 cm - es átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. 4 tésztakorongot egymásra teszünk úgy, hogy a szélek fedjék egymást, megkenjük a paradicsompéppel, rászórjuk a felaprított olívát ill. a kakukkfüvet, majd feltekerjük. Kétfelé vágjuk, így mindjárt két rózsánk lesz. Így járunk el a többi tésztakoronggal is.
A rózsákat egy kb 24 cm - es sütőpapírral bélelt formába tesszük, megkenjük olívaolajjal és letakarva pihentetjük legalább 30 percig. Előmelegített 190 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.