Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült paprikás kukorica-krémleves kolbászropogóssal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A paprikákat megtisztítjuk, kimagozzuk, a húsukat nagyobb darabokra vágjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és meglocsoljuk az olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Közben megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, durvára vágjuk, és turmixgépbe tesszük a lecsepegtetett kukoricával és a paprikával együtt. Hozzáöntünk egy kevés alaplét, majd simára pürésítjük. A levest addig higítjuk az alaplével, amíg el nem érjük a kívánt állagot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  3. Tálalás előtt forró, száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk a kolbászkarikákat. Hagyjuk kihűlni, majd darabokra tördeljük. Végül kolbászropogóssal, 1-1 kanál tejföllel és a megmosott, lecsepegtetett koriander vagy petrezselyem lecsipkedett leveleivel díszítjük a levest,. Tortillacsipszet kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss