Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült paprikakrém fokhagymával és rozmaringgal

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt foltos feketére sütöm. Még melegen nylonzacskóba dobom őket.

Közben meghámozom és kimagozom a paradicsomot, áttöröm a fokhagymát.

A már langyos paprikákat kicsumázom, vékony héjukat könnyedén eltávolítom, nagyobb szeletekre vágom. A paradicsomot nagyobb kockákra vágom. Egy mély tálba szórom a kétféle zöldséget, hozzáadom a fokhagymát, a sűrített paradicsomot, az olajbogyókrémet, óvatosan sózom, borsozom, legalább 2 ágacskányi friss rozmaringlevelet dobok rá, majd az egészet pürésítem, kóstolás után adagolom hozzá a balzsamecetet. Épp annyit, hogy a füstös-édeskés, zamatos sültpaprika és a paradicsomok ízét kiegyensúlyozzam.

A krémet tálba szedem, lefedem, egy éjszakát hagyom az ízeket összeérni a hűtőben. Mivel nem tartalmaz semmiféle emulgeálószert, a zöldségek levet engednek, de tálalás előtt felkeverve, teljesen egynemű lesz a krém.

Megjegyzés

Ha valaki csípősebben szereti, kis chilit is adagolhat hozzá. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss