hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült paprika feta sajttal három ízben

MME MME
5/5
75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A paprikákat 160 fokos sütőben 40-45 percig sütjük (félidőben megforgatva), majd a sütőből kivéve még forrón tálba rakjuk, és fóliával letakarjuk. A paprika sütésétől nem kell megijedni. Legegyszerűbb talán otthon a gázrózsán vagy a sütőben, alufóliára tenni egy tepsibe, és kivárni, amíg a héja már fekete és hólyagos. Tényleg addig kell sütni, amíg szó szerint fekete lesz. Ez kb. 7-8 perc oldalanként a grillben, de nyilván sütőfüggő. Ekkor kivesszük a sütőből, egy nagy és mély tálba tesszük, és a tálat szorosan, teljesen légmentesre lefedjük (pl. átlátszó fóliával), majd kb. 15 percig békén hagyjuk. Ez idő alatt a paprika összeesik, és a héja teljesen simán lehúzhatóvá válik.

2. Ha a paprika kihűlt, a héját lehúzzuk, és kis kockákra vágjuk, a többi hozzávalót hasonlóképpen, a finomra vágott hozzávalókat összekeverjük a fetával és tálaljuk.

3. Bagettel, pirítóssal, füstölt sonkával, zellerszárral, sültekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje. További érdekességeket és fotókat a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek