Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült padlizsános újburgonya saláta

1 5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db zsenge padlizsán
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 10-14 szem közepes újburgonya
  • 4 szelet bacon
  • 4 szem koktélparadicsom
  • krémfehér sajt (vagy feta, juhtúró)
  • 2 nagy marok rukkola saláta
  • zsázsa ízlés szerint
  • A mustáros dresszinghez:
  • 1 nagy evőkanál magos dijoni mustár
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1-2 evőkanál víz

Elkészítés

Elkészítés: Az újburgonyát megmossuk, és héjastól a csíkokra szeletelt szalonnával és kevés vízzel fedő alatt elkezdjük párolni. Ha a víz elpárolog, pótoljuk. 15-20 perc alatt megpuhul a burgonya. Ügyeljünk arra, hogy a párolás végén ne maradjon víz, hanem a kevés kisült szalonnazsírban forgassuk át.

A megmosott padlizsánt héjastól karikákra szeleteljük, sóval, a zúzott fokhagymával, 2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük. A padlizsánkarikákat 2 evőkanál olívaolajon egy serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.

A dresszing hozzávalóit összekeverjük.

A párolt újburgonyát hosszában kettévágjuk, és a meleg padlizsánnal együtt a dresszingbe forgatjuk. A rukkolát tányérra halmozzuk, majd ráhelyezzük a dresszingbe forgatott újburgonyát és padlizsánt, ízlés szerint hozzáadhatjuk a sült szalonnaszeletkéket is. Félbevágott koktélparadicsommal, krémfehérsajttal (vagy feta sajttal, juhtúróval), zsázsával díszítjük, és fogyaszthatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss