Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült őzgerinc vajas zöldbabbal

> 90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az őzgerincet egészben mossuk meg, szárítsuk le, majd vékony füstölt szalonnacsíkokkal a húsos részt tűzdeljük meg, sóval, borssal, durvára tört borókabogyóval, aprított kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, mustárral ízesítsük, locsoljuk meg 1 deci olajjal, és lefóliázva, hűtőben 1-2 napot pácoljuk. A csontos húst egy nap többször forgassuk át.

Elkészítéskor fektessük a pácolt őzgerincet egy nagyobb tepsibe, öntsünk alá 1 deci vizet, 1 deci száraz vörösbort, és alufóliával lefedve 180 C-fokos sütőben pároljuk félpuhára. Vegyük le róla a fóliát, és a forró sütőben süssük pirosra (kb. 3 óra kell neki, mire elkészül).

A zöldbabot pároljuk puhára, sózzuk, borsozzuk, és olvasztott vajjal locsoljuk meg.

Tálaláskot a húst fejtsük le a csontról, szeleteljük, és a zöldbabbal kínáljuk. Adhatunk még párolt rizst is mellé, hogy laktatóbb legyen.

Megjegyzés

Vadhús ritkán kerül az asztalunkra, de ha igen, akkor nálunk ünnep van. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss