Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült oldalas káposztás rétessel

MME MME
mester
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg oldalas
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 4 evőkanál olaj
  • A káposztás réteshez:
  • 80 dkg fejes káposzta
  • 4 ek. olaj
  • 2 dkg cukor
  • 1 csomag réteslap (4 lapos)

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, bedörzsöljük sóval és köménymaggal. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Tepsibe szórjuk a hagymát, a fokhagymát, rátesszük az oldalast, meglocsoljuk az olajjal és 1-2 dl vízzel. A sütőben, gyakori locsolgatás mellett addig sütjük, míg a csontot simán meg lehet forgatni a hússban. A vizet néha pótoljuk. Amikor megsült, kivesszük, kicsit pihentetjük, majd szeleteljük.

Káposztás rétes
A káposztát megtisztítjuk, durvára lereszeljük. Besózzuk, és 20 percig pihentetjük, utána kinyomkodjuk. Felforrósítjuk az olajat, és a cukrot karamellizáljuk rajta. Rátesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk, és kevés vizet aláöntve, lefedve 30 percig pároljuk. A réteslapokat kiterítjük, rászórjuk káposztát, feltekerjük, és tepsire téve (akár az oldalas mellett is) 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor szép piros kivesszük, és felszeleteljük.

Az oldalast saját szaftjával meglocsolva, a rétessel tálaljuk. Ízlés szerint párolt zöldségeket is kínálhatunk még hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
Nehézségi fok: könnyű
1 adag: 1120 kcal

A recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss