A malachús bőrét beirdaljuk, a szalonnát feldaraboljuk, 2 gerezd fokhagymát hosszában felszeletelünk. A sütőtököt feldaraboljuk, a magját eltávolítjuk, feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A malachúst egy serpenyőbe tesszük és egy kevés zsírt teszünk alá. A vágásokba tesszük a fokhagymát és a szalonnadarabokat. Megfűszerezzük, mellétesszük a sütőtököt, és fóliával lefedve a sütőbe toljuk.
A káposztát legyaluljuk, a hagymát, a maradék fokhagymát és az almát felaprítjuk. Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát egy kevés zsíron megsütjük, rászórjuk a köménymagot és hozzáadjuk a hagymákat. Megdinszteljük, megszórjuk a cukorral és karamellizáljuk. Ezután hozzátesszük az almát, a káposztát és a babérlevelet. Megfűszerezzük, meglocsoljuk borecettel, és megpároljuk. Amikor már majdnem kész, meglocsoljuk vörösborral.
Amikor a sütőtök megsült, kivesszük a sütőből, és levágjuk a héját. A malacot időnként meglocsoljuk a szafttal. Ha a hús már puha, levesszük a fóliát, meglocsoljuk, és a bőrére csorgatunk egy kis mézet, majd szép pirosra grillezzük.
Tálaláskor vágunk egy szelet húst bőröstül, és teszünk mellé sütőtököt és káposztát.
Az idő már nem is őszies, inkább már a telet idézi. Bár az országban már több helyen havazott, itt Budán - bár nem a sík területen vagyunk - eddig még megúsztuk. Mindenesetre egy malacsült passzol az időhöz. - hobbychef