Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült libamell almával és rösztivel

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg lisztes burgonya
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 ek liszt
  • bors
  • 5 ek vaj
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 4 db libamellfilé
  • 2 db alma
  • 2 ek méz
  • 1 dl almalé

Elkészítés

  1.  A meghámozott burgonyát durvára reszeljük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott újhagymát, a tojást, a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Felforrósítjuk a vajat, evőkanállal kis kupacokat halmozunk rá a burgonyás masszából, és közepes lángon aranyszínűre sütjük azokat. 
  2. Megmossuk a rozmaringot és kakukkfüvet, majd megszárítjuk őket. A megtisztított libamelleken beirdaljuk a bőrt. Megsózzuk, megborsozzuk őket, majd egy felforrósított, száraz serpenyőbe tesszük a bőrös felükkel lefelé, és kis lángon 5 percig pirítjuk. Azután mindet megfordítjuk, és további 5 percig pirítjuk. Közben időnként meg locsoljuk a kisült zsírral. Végül tepsibe tesszük a húsokat, és a 180 fokos sütőbe toljuk 5 percre.
  3. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon, közepes lángon kissé megpirítjuk a négyfelé vágott, kimagozott almákat. Rájuk locsoljuk a mézet, majd felöntjük az almalével, és nagy lángon addig forraljuk, amíg az összes folyadék el nem párolog. Ezzel, valamint a rösztivel tálaljuk a húst.

Ezek is érdekelhetnek

Friss