Elkészítés: A libacombokat sózom, borsozom, edénybe rakom, olajjal meglocsolom, s beteszem a hűtőbe.
Másnap a combokat átrakom egy kivajazott tepsibe. Teszek mellé, rá félbevágott fokhagymagerezdeket, rozmaringot és kakukkfűvet, alufóliával letakarom, s beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton.
A krumplit felteszem főni, a káposztát és az almát lereszelem, a rókagombát darabolom. Egy serpenyőben kevés vajon cukrot karamellizálok, majd ráteszem a reszelt káposztát és az almát, sózom, borsozom, szórok rá őrölt köményt, s belecsavarom egy fél citrom levét. Mikor már majdnem kész, öntök bele fehérbort.
A krumplit közben megpucoltam, s összetörtem, kevés vajat kevertem hozzá, sóztam, borsoztam. Egy serpenyőben kevés vajon megsütöm a rókagombát, a krumplihoz keverem.
Közben a combok, melyeket időnként a saját zsírjával és fehérborral locsoltam, megsültek. (A végén leszedtem a fóliát és grill fokozaton szépen megpirítottam.)
Tálaláskor a tányérra teszek egy kupac krumplit, mellé káposztát, s ráhelyezek 1 combot. Rozmaringgal és kakukkfűvel díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!